Arnica

Informatie despre produs

Arnica este o planta perena, care creste in regiunile montane, aceaste are flori asemanatoare margaretelor, galben-aprins, care infloresc vara pe tulpini lungi si paroase. Frunzele sunt ascutite si dispuse radial in jurul bazei. Numele provine, se pare, din cuvantul grecesc “arnikos”- pielea mielului.
Florile se culeg in iunie si iulie si se usuca rapid. Stau la vaza a numeroase preparate, de obicei tincturi si extracte.
 
Aceasta planta are proprietati imunostimulente foarte puternice. Ea stimuleaza imunitatea la nivelul gatului si a cailor respiratorii superioare, imbunatateste circulatia, incalzeste extremitatile si creeaza o stare de confort fizic. Se poate consuma ceaiul dar si tinctura.
 
Arnica are proprietati antiseptice, antiinflamatoare, antibacteriene, decongestive si antifungice. De asemenea, stimuleaza formarea tesuturilor granulare si, astfel, accelereaza procesul de vindecare. Aceasta elimina micro-organisme si impiedica multiplicarea bacteriilor si ciupercilor patogene. Antiinflamator, antiseptic, cicatrizant.
 
Ceai de arnica se obtine din 5 g flori amestecate in 100 ml apa clocotita ceaiul este folosit sub forma de gargara, in combaterea laringitei si vindecarea raguselii. O infuzie cu aceeasi concentratie,administrata cite 500 ml in 48 de ore, poate fi utilizata ca stimulent al sistemului nervos.