Bujor

Informatie despre produs

Florile mari, frumoase ale acestei plante ierboase perene pot fi colorate in rosu, rosu-violet sau alb si apar lipte de frunzele verzi, lucioase, la inceputul verii. Bujorul are o lunga istorie ca planta medicinala. Numele i se trage de la Paeon, medicul zeilor greci. Sursa puterilor sale terapeutice sunt radacinile umflate, tuberoase. Este folosit in medicina trandtionala japoneza si chineza inca din Antichitate.
Recoltarea radacinilor se face in octombrie si noiembrie, de la plante cu varsta de 4-5 ani. Radacinile sunt uscate, maruntite si folosite la prepararea de infuzii si decocturi.
Bujorul chinezesc contine paeoniflorina( un glicozid moniterpenic). Bujorul de munte contine paeonol si glicozidele derivate, ca si suffruticozide. Bujorul comun contine paeonina, tanini si rasina.
Bujorul comun are efect sedativ si este un bun remediu pentru hiperexcitabilitate. Actioneaza asupra sistemului nervos simpatic(care controleaza activitatea involuntara a organismului) si calmeaza astfel spasmele musculaturii netede intestinale.