Ceai alb

Informatie despre produs


Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție. Se culeg doar frunzele tinere, care sunt acoperite cu un praf argintiu, care devine alb după uscare, fapt care i-a conferit si numele ceaiului: ceai alb. Se recolteaza primavara, contine cele mai fine frunze si muguri ai plantei. Frunzele, dar si mugurii sunt culese cu mana, din tufisuri inainte sa apara floarea, dupa care sunt spalate si uscate. Nu sunt procesate si asta pentru a putea retine toti nutrientii.
Caracteristica sa de baza este procesarea minima, care are ca rezultat un continut mai mare de nutrienti decat la ceaiul verde sau negru. In procesul de productie al ceaiului alb, frunzele sunt mai putin procesate si nu sunt lasate sa se oxideze. Aceasta mentine frunzele mai aproape de starea lor naturala, obtinand astfel niste frunze de ceai cu o concentratie mai mare de oxidanti.
Recomandam sa nu combinati ceaiul cu zahar sau lapte pentru a nu-si pierde din calitatiile sale benefice pentru sanatate.

 

Recomandarea Sweet and Bitter: