Ceai negru

Informatie despre produs

Ceaiul negru, are un continut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K. Frunzele din care este facut ceaiul negru (Camellia Sinensis) contin ingrediente precum catechine, polifenoli si flavonoizi care influenteaza neurotransmitatorii din creier, importanti in combaterea stresului. De asemenea, cafeina, teobromina sau teofilina care au un efect revigorant asupra sistemului nervos.
Ceaiul negru poate inlocui cafeaua.
Ceaiul negru, contine mai multa cofeina decat ceaiul verde, insa mai putina decat cafeaua. De aceea, este considerat un bun inlocuitor al acestei licori savurate cu precadere dimineata. Atentie insa, nu trebuie sa consumati mai mult de doua cani de ceai negru pe zi. Baut in exces, acesta poate provoca insomnii, stari de agitatie si nervozitate. Ceaiul se bea ca infuzie, singur sau amestecat cu alte plante si fructe precum menta, lamaia, petale de trandafir, soc, ananas, mango,mere si multe altele.
 Bergamot Orange (bergamota portocalie) este aroma folosită în Ceaiul Earl Grey. Uleiul de bergamota este extras din coaja de bergamota portocalie (Citrus bergamia sau Citrus aurantium bergamia), o mică pară cu formă de portocală, care este cultivată in zilele noastre mai ales în sudul Italiei, dar originara din Vietnam şi sudul Chinei.
Bergamota este fructul bergamotierului cu frunze ovale si fructe galbene, de forma perei, din a caror pulpa se extrage acid citric si care contin in coaja un ulei esential foarte parfumat numit esenta de bergamota de culoare verde-smarald si cu aroma asemanatoare portocalei. Ceaiul este perfect aromat dar nu intens oferindu-va posibilitatea sa-l savurati la o prajitura, biscuiti sau chiar paine toast.
Va recomandam sa incercati la micul dejun, in loc de cafea, un ceai Earl Grey, aroma de bergamota o sa va incante cu mireasma ei.

Recomandarea Sweet and Bitter: