Ceai de fructe

Informatie despre produs

Sunt amestecuri de fructe uscate, condimente şi alte plante . Din ele rezultă infuzii cu aromă deosebită, mai mult sau mai puţin persistentă.
Fructele de pădure ocupă un loc important în galeria plantelor şi fructelor din care se pot prepara ceaiuri şi infuzii, fiind ingredientele ideale atât în sezonul cald, cât şi în cel rece.
 
Ceaiurile şi infuziile de fructe nu sunt numai gustoase, ci şi foarte sănătoase. Natura este foarte generoasă atunci când vine vorba de a oferi materie primă pentru ceaiuri, prin urmare beneficiem de o gamă largă de plante şi fructe ideale pentru prepararea acestei licori. Fiecare ingredient conferă ceaiului arome speciale, culoare şi gust deosebite, dar nu numai atât, ci şi numeroase beneficii pentru sănătate, dacă ştim cum să preparăm licoarea în aşa fel încât să nu lăsăm plantele şi fructele să îşi piardă din proprietăţi.
 
Dintre toate, fructele de pădure sunt ingrediente perfecte, întrucât ceaiul preparat din acestea este răcoritor în timpul verii şi nemaipomenit pentru a vă încălzi în zilele reci de iarnă. În plus, fructele de pădure prezintă avantajul de a creşte în sălbăticie, unde nivelul de poluare este mai mic şi, potrivit specialiştilor, conţin mai multe vitamine ca alte fructe, întrucât cresc în mediul lor natural, fără intervenţie din partea cuiva.
 
Cel mai important lucru pentru ca fructele de pădure să constituie cea mai bună materie primă pentru ceai este ca poamele să fie uscate înainte de folosire, pentru a-şi păstra intacte toate vitaminele. Producătorii de ceaiuri sunt dotaţi cu echipamente speciale de uscare, însă acest proces se poate realiza foarte simplu şi eficient şi acasă.
Într-o primă etapă, fructele trebuie lăsate să se usuce „liber”. Dacă vreţi ca procesul să dureze mai puţin, puneţi fructele în cuptor, la temperatura de 35-40 de grade Celsius, timp de trei-patru ore, apoi la temperatura de 60 de grade, până când se usucă de tot. Toţi compuşii benefici ai fructelor de pădure sunt menţinuţi, iar poamele sunt pregătite pentru păstrare îndelungată şi folosire în cele mai bune condiţii. După uscare, fructele trebuie ţinute în recipiente etanşe, în locuri ferite de umiditate.
 
De cealaltă parte, infuziile sunt diferite de ceaiul preparat din pliculeţe. Obţinute din frunze, plante, rădăcini, coajă de copac, flori, seminţe sau fructe, infuziile se pregătesc în cantităţi mici, care urmează a se consuma o singură dată. Ingredientele trebuie lăsate la macerat, apoi infuziile se ţin la rece timp de o zi sau două, după care se folosesc – fie se beau ca atare, fie se utilizează ca preparate pentru înfrumuseţare şi îngrijire corporală, având totodată şi beneficii pentru sănătate, mai ales dacă sunt recomandate de un medic pentru tratarea unor afecţiuni diverse.
Oriunde l-am bea, acasa, la birou ori la restaurant si indiferent de vreme ori anotimp, ceaiul ofera intotdeauna caldura si momente de tihna, de relaxare.
 
Sweet and Bitter va recomanda o gama larga de ceaiuri din fructe: