Coacaz negru – Ceai cu coacaze

Informatie despre produs

Raspandit in intreaga Europa, mai putin in partile ei nordice, coacazul negru este cultivat pentru fructele lui negre si dulci. Arbust cu frunze cazatpare, el poate atinge inaltimea de 1,3 m. Frunzele lui aromate sunt dintate si au glande galbene care contin ulei pe fata inferioara. Florile mici si verzi formeaza gramezi usoare care atarna primavara, urmate de fructe comestibile, cu miros dulce.
Fructele se culeg in aprilie si mai, inainte de aparitia florilor. Fructele se culeg vara cand sunt coapte, si se usuca imediat, pentru ca putrezesc repede. Coacazul negru se foloseste in infuzii de ceai, extracte si pulberi. Fructele si frunzele sunt utilizate pentru aromarea unor produse farmaceutice.
Coacazele negre sunt bogate in zaharuri si acizi organici; ele contin polifenoli cu efect benefic asupra sistemului venos. Frunzele contin o cantitate mica de uleiuri esentiale si flavonoide. Antocianinele si flavonoidele sunt responsabile pentru efectele antiinflamatorii ale plantei si pentru capacitatea sa de a proteja vasele de sange. Fructele sunt bogate in vitamina C si pot ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor.
 

Ceaiul contine rooibos verde care nu continue cafeina iar procesul de facere este asemanator ceaiului verde. Acest sortiment are un gust foarte aromat si dulce de coacaze.
Contine: rooibos verde, boabe de soc, coacaze, bomboane, albastrele.