Galbenele – Ceai cu flori de galbenele

Informatie despre produs

Originare din regiunea mediteraneeana, galbenelele sunt cultivate de secole pentru calitatile lor ornamentale, culinare si medicinale. Vechii romani o foloseau la fabricarea unui bulion depsre care se credea ca innobileaza spiritul. Frunzele moi, verzi se ivesc din tulpinile robuste, iar florile vii, portocaliu-aurii, apar la inceputul lui iunie si tin pana la primele geruri ale iernii.
Florile se recolteaza incepand din iunie, imediat ce incep sa se deschida, apoi sunt lasate sa se usuce in locuri intunecate si bine ventilate. Florile uscate de galbenele sunt folosite in alifii, gargare si comprese. Ocazional, galbenelele sunt folosite intern, ca infuzii(ceaiuri) si tincturi.
Florile contin flavonoide, pigmenti carotenoizi, care le confera culoarea portocalie, precum si un ulei esential, bogat in triterpenoide – caruia i se datoreaza proprietatile antiinflamatorii ale galbenelelor.
Ceaiul de galbenele se prepara din florile uscate de galbenele lasate sa infuzioneze aproximativ 5 minute.
 
 Recomandarea Sweet and Bitter: Ceai fructe- Mama Oraba
 
Va invitam la o cana de ceai cu flori de galbenele, struguri albi, fasii de banane, ulei de cocos, zahar de trestie, miere, hibiscus, fulgi de morcovi, radacini de lemn dulce, bucati de ananas, bucati de mango si bucati de scortisoara.