Ghimbir

Informatie despre produs

Originar din Asia, ghimbirul este cultivat acum in Africa, India, Indiile de Veste si Statele Unite. Este o planta perena inalta si subtire, cu frunze in forma de lance si flori asemanatoare orhideelor. Planta se reproduce prin rizomi(radacini), partile folosite in medicina si la gatit. Ghimbirul confera o aroma picanta, iute, multor bucatarii asiatice.
 
Ghimbirul este bogat in uleiuri volatile aromatice.Acestea formeaza compusii activi din punct de vedere medical si emana aroma. Uleiul de ghimbir continte sesquiterpene(cunoscute ca antiinflamatorii), in special zingiberena. Ghimbirul este un puternic stimulent al circulatiei sangvine. Are efect anticoagulant si este vasodilatator-combate problemele circulatorii. Ajuta digestia si este antispastic. Are efect sedativ si diminueaza greata si varsaturile.
Ceaiul de ghimbir este un bun remediu in raceli, fiind calmant ideal in inflamatiile gatului, sinuzite, raguseala, febra, eliminare de mucozitati si congestii respiratorii. In China, este cunoscut ca antiastmatic de peste 3000 ani, folosindu-se suc de ghimbir si morcovi. Astmul se mai poate trata cu tinctura de ghimbir.
Ceaiul din rădăcină de ghimbir s-a dovedit eficient şi în tratamentul bolnavilor de cancer care au făcut chimioterapie. Pe langă faptul că le înlătură greaţa, ghimbirul îi ajută şi pe cei cu ameţeli şi vertijuri.
 
Sweet and Bitter va recomanda ceaiul :