Ginseng – Ceai cu ginsensg

Informatie despre produs

Ginsengul american

Chinezii au descoperit efectul tonic al acestei plante perene cu mii de ani in urma. Radacina sa in forma de tubercul seamana cu corpul uman- in chineza, ”ginseng” inseamna ”omul-radacina”. Specia P.quinquefolius e cultivata acum in vestul Americii si exportata in toata lumea.
Radacinile se recolteaza toamna de la plante care au varsta de 6-7ani. Ginsengul uscat este alb; ginsengul oparit este rosu. 
Ginsengul are diferite concentratii; pretul variaza in functie de bogatia de compusi activi ai radacinii. Ginsengul este adesea amestecat cu substante chimice neinrudite-uneori, contaminat de acestea. Sursa proprietatilor tonice ale radacinii sunt terpenele numite ginsenozide; in ginsengul american, ginsenozida principala este Rb1.
Ginsengul este renumit pentru proprietatile sale energizante. Se crede ca ar combate oboseala si se foloseste adesea ca stimulent. Radacina a constituit subiectul a numeroase experimente.
 Ginsengul este un compus anabolizat si stimuleaza sinteza proteinelor. Multi specialisti privesc ginsengul ca pe o cale pretioasa de a indeparta stresul fizic si psihic. El este prescris pentru tratarea epuizarii nervoase si ajuta la recuperarea din timpul convalescentei.
Ginsengul coreean este folosit ca medicament in China de mii de ani si continua sa fie una dintre cele mai frecvent utilizate plante medicinale din intreaga lume. Cuvantul ”ginseng” inseamna ”in forma de om” in limba chineza. ”Panax” vine de la grecescul ”panakos” sau ”panacea” si sugereaza capacitatea ginsengului coreean de a vindeca orice boala.
Ansamblul de radacini, format dintr-una centrala si mai multe laterale, acoperite de fire mici de radacini poate ajunge la lungimea de 60 cm. Radacinile se recolteaza toamna, de la plante cu varsta de 6-7 ani.
 
Ginsengul cules din salbaticie este considerat deosebit de puternic si este probabil cea mai scumpa planta medicinala din lume. Marea parte a ginsengului disponibil este cultivat comercial.
Ginsengul alb desemneaza radacinile decojite si uscate la soare, in timp ce mult mai puternicele radacini de ”ginseng rosu” sunt oparite in abur inainte de a fi uscate.
Ginsengul coreean era folosit traditional in starea uscata pentru prepararea decocturilor sau era consumat proaspat, in mancaruri.Grupul de saponine numite generic ginsenozide este cel care determina majoritatea actiunilor medicinale ale plantei, multe preparate fiind standardizate pentru continutul lor de ginsenozide. Radacina principala si ramurile laterale au doze optime de ginsenozide; firele de radacina sunt inferioare.

 

Recomandarea Sweet and Bitter: Lemon Cream Ginseng
Ingrediente: ceai verde, bucati de radacini de ginseng, lemongrass, floarea soarelui, granule de lamaie, caise zaharisite.
Va invitam sa savurati o cana de ceai verde cu un gust puternic de ginseng cand va simtiti fara energie  sau obositi.