Informatie despre produs

Acest arbust peren este originar din sudul Europei. Are tulpini verticale, de aproximativ 1 m inaltime, care poarta frunze stralucitoare, adunate in manunchiuri de 7-17. Florile lui mici, colorate in leu-lila, cresc in grupuri alungite, Lemnul-dulce are radacini groase, lemnoase, asemanatoare cu rizomii, si tulpini taratoare care pot atinge lungimea de 2 m . Fructul este o pastaie brun-rosiatica.
Radacinile se recolteaza toamna, de la plante in varsta de cel putin 3 ani. Odata spalate, radacinile se usuca la soare. Radacinile se folosesc taiate bucati, ca pulbere( pentru ceaiuri si macerate) sau ca suc.
O mare parte a radacinii este alcatuita din polizaharide. Printre alti compusi se numara cumarinele, o cantitate mica de fitosteroli( in special estriol), flavonoide saponine(mai ales glicirizina si acid glicirizic), precum si urme de ulei esential care ii confera plantei aroma si gustul dulce.
Lemnul dulce poae fi folositor in tratarea ulcerelor si inflamatiilor gastrice, calmeaza tusea si astmul. Radacina de lemn-dulce este folosita si in tratamenul problemelor digestive cum sunt aerofagia, spasmele, digestia lenesa etc.

 Recomandarea Sweet and Bitter: Ceai fructe- Mama Oraba

Va invitam la savurati un ceai dulce-aromat cu sultane, fasii de banane, ulei de cocos, zahar de trestie, miere, hibiscus, fulgi de morcovi, radacini de lemn dulce, bucati de ananas, bucati de mango, bucati de scortisoara, flori de galbenele.