Mure – Ceai cu mure

Informatie despre produs

Acest arbust peren, cu ramuri lungi, flexibile si tepoase, creste salbatic pe toata intinderea Europei. Frunzele se aduna in manunchiuri, sunt ovale si au margini zimtate. Fiecare frunza are o nervura acoperita de tepi fini, care se ramifica din centru. Florile albe si roz formeaza grupuri la capatul crengutei, in timpul verii. Fructele dulci se innegresc pe masura ce se coc.
 
Frunzele tinere si fragede se culeg primavara, inainte de aparitia florilor. Frunzele se usuca, apoi se sfarama pentru a fi utilizate ca infuzie(ceai) sau decoct. Radacinile si fructele  se recolteaza toamna cand sunt in plinatatea lor. Frunzele de mur sunt bogate in tanini, acizi organici, mai ales in acid citric si izocitric.
Atat frunzele cat si fructele contin vitamina C.
Avand un gust foarte aromat, murele sunt folosite ca baza la multe infuzii de fructe( ceai de fructe), urmand sa fie amestecate cu alte fructe: mere, capsuni, fragute, cirese, afine si multe altele.

Din frunze de afin se prepara un ceai recomandat celor cu diabet, avand proprietatea de a scadea zahărul din sange, actiune datorata mirtilinei, substanţa denumita şi “insulinavegetala”.
Ceaiul de afine poate fi facut dintr-o lingurita şi jumatate de fructe uscate, peste care se toarna doua pahare cu apa fiarta si racita.
Fructele se lasa la macerat opt ore, apoi se bea intreaga cantitate de lichid in cursul unei zile. Pentru a mari actiunea astringenta si antiseptica a fructelor de afin, se adauga coaja de stejar, flori de musetel si frunze de menta.
 
Recomandarea Sweet and Bitter:
Ceai fructe -Mix fructe
Va recomandam un ceai delicios de fructe cu mure, cirese, afine, bucati de capsuni, macese, bucati de piersica, flori de galbenele, coji de portocale si hibiscus.