Ceai rosu

Informatie despre produs

Ceaiul rosu, numit si Rooibos dupa planta din care este obtinut, este un ceai fabricat in Africa de Sud, acolo unde este cultivata planta respectiva. Numele de rooibos a fost dat de olandezi, care au lasat prima insemnare despre aceasta planta in 1772. Beneficiile aduse de rooibos erau cunoscute de africani cu mult timp in urma, insa o descoperire stiintifica a lor a fost facuta de Annique Theron in 1968, care a analizat si demonstrat proprietatile anti-alergice ale ceaiului rosu.

Pentru prepararea ceaiului rosu, frunzele plantei sunt oxidate pentru a se obtine culoarea rosie-bruna, iar tratarea lor este asemanatoare cu cea a frunzelor pentru obtinerea ceaiului negru. In Africa de Sud se obisnuieste ca acest ceai sa fie baut cu zahar si lapte, insa el este bun si fara ele, deoarece este un ceai dulce si aromat.

In emisfera sudica, ceaiul Rooibos este recoltat in timpul verii. Majoritatea ceaiului este cules manual, deoarece necesita foarte multa grija. Dupa culegere, ceaiul este taiat cu ajutorul masinilor de taiat tutunul. Dupa taiere ceaiul este fermentat pentru a capata savoare si apoi este uscat la soare. In timpul acestui proces capata culoarea rosiatica.