Domni

Informatie despre produs

India este printre cei mai mari producători de ceai din lume, și băutură este populară în multe state din țară ca băutură de mic dejun și cină. Este de cele mai multe ori servit cu zahar si lapte(adaugat dupa fierberea ceiului).

“Domni” este de origine indiana(Nalbani,Assan); este un ceai foarte apreciat de specialisti si incoronat cu aur de cunascatori. Ceaiul este cules dupa a doua inflorire de pe o plantatie de 1040 hectare.

Calatorind virtual in Bucatariile Lumii am gasit o reteta care sa va condimenteze un pic ziua cu o cana de ceai:

INGREDIENTE:

1 ceasca de lapte

2 lingurite de zahar

2 lingurite cu varf de ceai negru

2-3 felii subtiri de radacini proaspete de ghimbir

3-5 cuisoare intregi

1 baton mare de scortisoara

3-5 boabe de piper negru

2 pastai de cardamon (nucsoara) strivite

PASI

Puneti 2 cesti si jumatate de apa intr-un ibric mic cu zahar, cuisoare, ghimbir, pastai de cardamon, baton de scortisoara si boabe de piper.

  1. Incet aduceti la fiert la un foc mediu si lasati sa fiarba asa cateva minute.
  2. Adaugati doua linguri cu varf de ceai, opriti focul, acoperiti si lasati-l sa se inmoaie pentru 3-5 minute.
  3. Turnati laptele in ibric, dati drumul la foc mediu din nou si incalziti bine.
  4. Strecurati ceaiul in cani si serviti.

Sa nu uitam totusi ca un ceai bun merita impartasit cu o persoana draga, deci reteta este pentru 2 persoane. Adaugati sau scoateti condimente din reteta dupa gust.