Informatie despre produs

18138
Ceaiul Earl Grey, a fost introdus pentru prima data in 1830, si este cunoscut pentru gustul sau distinctiv, care vine de la amestecul de ceai negru din China cu uleiurile  luate de la coaja de portocala si bergamota.
Povestea spune ca ceaiul a fost adus in Europa de al II-lea Earl Grey, care l-a primit cadou de la un mandarin caruia – legenda spune – i-a salvat viata.
Ceaiul Earl Grey traditional este un ceai negru, puternic aromatizat cu ulei de bergamota – un citric asemanator cu lamaia si mandarina.

 

Ceaiul Earl Grey este folosit ca aromatizant pentru multe tipuri de prajituri si produse de patiserie, cum ar fi bomboane de ciocolată, precum şi sosuri gustoase.
Fiind ceai negru nu recomand sa-l consumati seara, iar din punct de vedere culinar este delicios la micul dejun – fie cu sandwichuri cu branza, fie cu dulceata.
Timpul necesar de infuzare de 3-4 min la temperatura apei de 100 grade C.