Five o’clock

Informatie despre produs

Cea mai bogata aroma penru ceaiul negru se obtine prin recoltarea manuala si prelucrarea prin metode traditionale. Dupa ce frunzele proaspat culese se lasa mai intai cateva ore sa se ofileasca, pentru a-si pierde umezeala, urmeaza a si lasate sa se faca sul, fara a fi rupte. Frunzele sunt apoi sfaramate manual sau mecanic, astfel incat continutul lor sa poata veni in contact cu oxigenul atmosferic. In urma acestei proceduri, ele capata o culoare verde inchis si se strang sub forma unui terci. Durata si intensitatea proceselor mecanice trebuie riguros controlate, pentru a nu scadea calitatea ceaiului. Urmeaza maruntirea frunzelor care se face de 3 ori lucru ce duce la oxidarea lo datorita enzimelor planei. Oxidarea este pasul decisiv in producerea ceaiului negru.Oxidarea distruge clorofila verde si astfel frunzele capata o culoare aramie. Se formeaza noi substante aromatice, caracteristice pentru gustul ceaiului negru. In sfarsit, prin prajire si uscare, ceaiul capata culoarea sa neagra, iar frunzele se fac sul.

Five o’clock este realizat printr-un amestec de plante proaspete de ceai din Ceylon si Darjeeling. Se face remarcat prin aroma sa deosebita.

Let’s at Five o’clock to enjoy some tea.

Timpul de infuzie: 3-5 min

Gramaj: 15-18g/l

Temperatura: 100 C

Timpul de infuzie: 3-4 min

Gramaj: 12-15g/l

Temperatura: 100 C