Cinnamon Apple

Informatie despre produs

 

Arborele de scortisoara este vesnic verde si ajunge la inaltimi de 5-8 m. Are frunze groase si aspre si manunchiuri de flori mici, urmate de fructe in forma de ghinda. Varietatile cele mai folosite sunt scortisoara de Ceylon si scortisoara chinezeasca. Scortisoara este un element important in Ayurveda- medicina traditionala practicata in India de peste 5000 de ani.
In practica Ayurveda este cea mai veche metoda de vindecare a omului, originara din India; scortisoara este buna pentru circulatie si digestie si in cazurile de raceala. Este folosita pentru a fortifica corpul si de asemenea pentru a alina durerile menstruale.
Arborii cu varste mai mari de 8 ani sunt supusi recoltarii la fiecare 2 ani. Cilindrii de scoarta uscata sunt folositi la prepararea infuziilor(ceaiurilor), tincturilor si pulberilor. Distilatul de scoarta produce un ulei esential cu miros de piper.
Ceaiurile cu scortisoara sunt foarte apreciate de bautorii care sunt inclinati spre gustul spicy, intepator dar in acelasi timp aromat. De obicei,  scortisoara o regasim in ceaiuri combinata cu cuisoare, cardamon  dar de cele mai multe ori cu fructe.
Sweet and Bitter va aduce un ceai deosebit de scortisoara cu migdale prajite care contine bucati de mere, bucati de ananas, zahar, seminte de scortisoara, bucati de migdale, coacaze, fulgi de nuca de cocos, fulgi de zmeura, piure de zmeura si flori de mac.