Plante si ceaiuri
Ceai negru
Ceaiul negru, are un continut bogat de aminoacizi, uleiuri volatile, potasiu, iod, fosfor, fluor, vitaminele B1, B2, C, PP si K. Frunzele din care este facut ceaiul negru (Camellia Sinensis) contin ingrediente precum catechine, polifenoli si flavonoizi care influenteaza neurotransmitatorii din creier, importanti in combaterea stresului. De asemenea, cafeina, teobromina sau teofilina care au un efect revigorant asupra sistemului nervos. Ceaiul negru poate inlocui cafeaua. Ceaiul negru, contine mai multa cofeina decat ceaiul verde, insa mai...
Citeste mai multeCeai de fructe
Sunt amestecuri de fructe uscate, condimente şi alte plante . Din ele rezultă infuzii cu aromă deosebită, mai mult sau mai puţin persistentă. Fructele de pădure ocupă un loc important în galeria plantelor şi fructelor din care se pot prepara ceaiuri şi infuzii, fiind ingredientele ideale atât în sezonul cald, cât şi în cel rece. Ceaiurile şi infuziile de fructe nu sunt numai gustoase, ci şi foarte sănătoase. Natura este foarte generoasă atunci când vine vorba de a oferi materie primă pentru ceaiuri, prin urmare...
Citeste mai multeCeai rosu (rooibos)
Rooibos este cunoscut si sub denumirea de: “Ceai rosu Sud African”. Planta de Rooibos este originara din Africa de Sud, crescand doar pe muntii Cederberg. In Africa de Sud este o obisnuinta sa se consume ceai rosu cu lapte, datorita efectelor benefice asupra sanatatii intregului organism. Gustul ceaiului de Rooibos este descris ca fiind dulce si usor picant, are o aroma placuta ce indeamna la consumul zilnic al acestuia. Ajuta la buna functionare a inimii. Ceaiul de Rooibos poate fi utilizat de o gama larga de persoane. Favorizeaza...
Citeste mai multeCeai alb
Ceaiul alb este obținut din muguri albi și frunze selecționate, aburite și uscate cu atenție. Se culeg doar frunzele tinere, care sunt acoperite cu un praf argintiu, care devine alb după uscare, fapt care i-a conferit si numele ceaiului: ceai alb. Se recolteaza primavara, contine cele mai fine frunze si muguri ai plantei. Frunzele, dar si mugurii sunt culese cu mana, din tufisuri inainte sa apara floarea, dupa care sunt spalate si uscate. Nu sunt procesate si asta pentru a putea retine toti nutrientii. Caracteristica sa de baza este...
Citeste mai multeMure – Ceai cu mure
Acest arbust peren, cu ramuri lungi, flexibile si tepoase, creste salbatic pe toata intinderea Europei. Frunzele se aduna in manunchiuri, sunt ovale si au margini zimtate. Fiecare frunza are o nervura acoperita de tepi fini, care se ramifica din centru. Florile albe si roz formeaza grupuri la capatul crengutei, in timpul verii. Fructele dulci se innegresc pe masura ce se coc. Frunzele tinere si fragede se culeg primavara, inainte de aparitia florilor. Frunzele se usuca, apoi se sfarama pentru a fi utilizate ca infuzie(ceai) sau decoct....
Citeste mai multe